Groepslessen toegestaan per 5 juni 2021
maandag 31 mei 2021
Groepslessen toegestaan per 5 juni 2021

Het kabinet maakte op 28 mei j.l. bekend dat groepslessen binnen weer zijn toegestaan.  We hebben de maatregelen samengevat en een paar download documenten gemaakt voor geregistreerde lesgevers en vrijwillige begeleiders die gebruikt kunnen worden bij de beweeglessen.

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. Groepslessen zijn weer toegestaan, dus ook het MBvO en Sport en bewegen voor senioren.

Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten, vanaf 18 jaar mogen er echter alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. Publiek is nog niet toegestaan.

Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

De sportkantines mogen open onder dezelfde regels zoals die voor de horeca gelden.

Omdat reserveren, registratie en een gezondheidscheck verplicht zijn, zijn er voor de geregistreerde lesgevers en vrijwillige begeleiders een aantal handige documenten te downloaden.