Start Opleiding Sport- en beweegleider Senioren 6 september 2024
maandag 17 juni 2024
Start Opleiding Sport- en beweegleider Senioren 6 september 2024

Vitaal ouder worden is een steeds belangrijker thema in onze samenleving, en voldoende beweging speelt hierin een cruciale rol. Lesgevers maken dagelijks een verschil door kwalitatieve beweeglessen aan te bieden en ouderen te helpen hun vitaliteit te behouden. Er wordt in september weer een nieuwe opleiding Sport- en beweegleider Senioren gestart.

Tijdens deze opleiding leren de deelnemers over de fysiologische en psychologische aspecten van het ouder worden. Zij komen meer te weten over ziektebeelden zoals dementie en Parkinson en leren hoe beweeglessen hierop afgestemd kunnen worden. Deze opleiding combineert theorie met praktijk, waardoor het geleerde direct toegepast kan worden. Na het afronden van deze erkende opleiding is de deelnemer bevoegd MBvO-docent en kunnen zij met vertrouwen en expertise beweeglessen geven aan senioren.

Personen met het diploma Sport- en Beweegleider Senioren zijn bevoegd om de valpreventie trainerscursus In Balans te volgen.

Start: vrijdag 6 september 2024
Dag en tijdstip: elke vrijdag 13.30 – 17.30 (m.u.v. vakanties)
Duur: 26 weken
Einde: april 2025
Locatie: De Spil, Maasbracht
Kosten: €1.000 borg*

* Dankzij subsidie van Stichting Sociale Dienstverlening Heerlen biedt Huis voor de Sport deze opleiding aan voor een borg van €1.000. Deze borg wordt binnen twee jaar volledig terugbetaald als aangetoond kan worden dat de betreffende persoon structureel actief is als beweegdocent bij een groep senioren.

Ken jij iemand voor wie dit interessant kan zijn? Stuur de bijlage dan gerust door.

Dankjewel voor jullie hulp om een bijdrage te leveren aan een kwalitatief beweegaanbod voor senioren in Limburg.

Neem voor meer informatie contact op via b.beckers@hvdsl.nl.