Uitzendingen beweegprogramma Peel en Maas in Beweging
donderdag 26 augustus 2021
Uitzendingen beweegprogramma Peel en Maas in Beweging

Omroep P&M zendt dagelijks uitzendingen uit van het beweegprogramma ‘Peel en Maas in Beweging’. In het programma worden elke dag beweegoefeningen aangeboden waar iedereen aan kan deelnemen.

Het programma, dat in 2017 is gestart, heeft als doelstelling om zoveel mogelijk inwoners, en met name ouderen, te laten bewegen. Van de 55 tot 64 jarigen beweegt ongeveer 40% onvoldoende volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Daarom sloegen Omroep P&M, Tiny Valckx, medewerker team Gezonde Leefstijl , zorgmedewerkers en huisarts Jolanda Verstraten de handen in elkaar.

In het programma worden oefeningen aangeboden die aan tafel uitgevoerd kunnen worden. Deze oefeningen worden in de nieuwe afleveringen geleid door Rudi Thiesen, fysiotherapeut voor ouderen.


Het idee voor het programma is afkomstig van Hanneke Hinssen. Tijdens haar werkzaamheden als wijkverpleegkundige in Maasbree ziet ze dagelijks dat het voor ouderen lastig is om deel te nemen aan gymnastiek. ‘Vaak moeten ouderen hiervoor naar een locatie toe. Dit is voor veel ouderen een probleem’, aldus Hinssen. Ook nu in tijden van corona kunnen ouderen niet naar de locaties waar ze normaal gesproken naartoe zouden gaan.

De uitzendingen worden elke dag om 10.30 uur en 15.30 uur op het tv-kanaal van de omroep uitgezonden. Elke uitzending bevat enkele oefeningen, die regelmatig worden herhaald. Ook geven huisartsen Jolanda Verstraten en Inge Rutten achtergrondinformatie over de werking van het lichaam en het nut van de oefeningen.